De leukste trends voor trouwkaarten in 2024

Het plannen van een bruiloft brengt veel keuzes met zich mee, en een van de belangrijkste is het ontwerpen van de perfecte trouwkaart. In 2024 zijn er tal van leuke trouwkaarten trends. Hier zijn de trends die je niet mag missen:

Duurzame trouwkaarten

Duurzaamheid staat centraal in 2024, ook als het gaat om trouwkaarten. Koppels geven steeds vaker de voorkeur aan trouwkaarten die zijn vervaardigd met gerecyclede materialen of met een eco-look. Het gebruik van duurzame materialen draagt bij aan een groenere wereld en past perfect bij de groeiende trend van duurzame bruiloften.

Minimalistische en eenvoudige trouwkaarten

Minder is meer in 2024. Minimalistische ontwerpen met strakke lijnen, eenvoudige typografie en subtiele details; dat is helemaal hip. Deze stijl straalt tijdloze elegantie uit en past perfect bij de moderne, stijlbewuste bruid en bruidegom.

Digitale interactie; maak gebruik van een QR-code in de trouwkaart

Technologische innovaties spelen een grote rol in de wereld van trouwkaarten in 2024. Koppels omarmen QR-codes, augmented reality en digitale inserts om hun trouwkaarten interactief te maken. Deze technologische snufjes zorgen voor een unieke ervaring voor gasten en voegen een eigentijds tintje toe aan de traditionele trouwkaart.

Botanische trouwkaarten met bladeren en bloemen

Natuurlijke elementen zijn een grote trend voor trouwkaarten in 2024. Van weelderige bloemen tot bladeren en planten, botanische motieven voegen een romantische uitstraling toe aan het kaartontwerp. Deze natuurlijke thema's zijn ideaal voor stellen die houden van een rustieke of boho-chique bruiloft.

Luxe trouwkaarten met foliedruk

Luxe trouwkaarten met foliedruk zijn een prachtige keuze voor stellen die op zoek zijn naar een elegante uitstraling voor hun bruiloftsuitnodigingen. Met foliedruk wordt er gebruik gemaakt van een speciale druktechniek waarbij metallic folie op de kaart wordt aangebracht, waardoor een glanzend en luxe effect ontstaat. Bij Studio Dijs kies je voor goudfolie, koperfolie, zilverfolie of roségoud folie. Deze trouwkaarten stralen klasse en stijl uit en zorgen ervoor dat jullie uitnodigingen opvallen bij jullie gasten

Trouwkaarten sets

Trouwkaarten sets bieden een complete oplossing voor bruidsparen die op zoek zijn naar een stijlvolle uitstraling voor hun bruiloftsuitnodigingen en bijbehorende details. Deze sets bevatten niet alleen de traditionele trouwkaart, maar ook aanvullende kaarten zoals programma- en detailkaartjes, waardoor jullie alle informatie die jullie gasten nodig hebben op een mooie en samenhangende manier kunnen presenteren.

Kleurrijke trouwkaarten

Levendige kleuren en gedurfde kleurenpaletten zijn populair voor trouwkaarten in 2024. Koppels durven te experimenteren met kleur, waardoor hun kaarten opvallen en een vrolijke en feestelijke sfeer uitstralen. Van heldere pasteltinten tot diepe juweelkleuren, de mogelijkheden zijn eindeloos voor het toevoegen van een kleurrijk tintje aan de trouwkaart. Of ga zelf aan de slag met een eigen trouwkaart ontwerp in de online studio van Studio Dijs.

Geometrische vormen en lijnen

Strakke geometrische patronen en vormen zijn helemaal hip voor trouwkaarten in 2024. Deze moderne ontwerpen passen perfect bij een trendy bruiloft. Van driehoeken tot hexagonale patronen, geometrische elementen voegen een dynamisch en eigentijds karakter toe aan het kaartontwerp, waardoor het een unieke en onvergetelijke indruk achterlaat.