De meest gemaakte spelfouten en tips voor de trouwkaart

Uitnodigingen voor je bruiloft maken is het begin van een mooie reis naar jullie grote dag. Maar soms kunnen kleine foutjes roet in het eten gooien. Ontdek hoe je deze veelgemaakte foutjes kunt voorkomen en maak van je trouwkaarten een perfecte aankondiging van jullie speciale dag.
 

1. Jawoord of ja-woord?

Het moment waarop je "ja" zegt tegen je geliefde is het hoogtepunt van je trouwdag. Maar hoe schrijf je het eigenlijk correct? Het is "jawoord", één woord zonder spatie. En geen JA woord of ja-woord. Zo weet je zeker dat je trouwkaart perfect is, net als je liefde voor elkaar.
 

2. Cadeautip of Cadeau tip?

Het lijkt misschien een kleine kwestie, maar het gebruik van spaties kan een groot verschil maken. Het is "cadeautip" zonder spatie!
 

3. Toost of Toast?

Als het tijd is om te proosten op jullie geluk, wil je natuurlijk dat alles perfect is. Maar let op, het is "toost", met een "oo", niet "toast". Dit laatste is een broodje of cracker om te eten, geen moment om te proosten.
 

4. Vermijd wisselende persoonsvormen

Soms raken mensen in de war als er verschillende soorten 'ik', 'jij' en 'zij' in de tekst staan. Zorg ervoor dat je bij het schrijven van je trouwkaart één vorm kiest en daarbij blijft. Of je nu praat over wat jullie doen, wat de gasten moeten doen of wat anderen doen, het is belangrijk om het simpel te houden voor een nette uitnodiging.
 

5. RSVP: Geef aan of je komt

Op je trouwkaart vraag je je gasten vaak om te laten weten of ze komen of niet. Dit noemen we RSVP. Het komt van een Frans zinnetje "Répondez S'il Vous Plait", wat betekent "antwoord alsjeblieft". Zorg ervoor dat je deze term duidelijk en correct gebruikt, zodat je gasten weten wat ze moeten doen. Gebruik de RSVP kaartjes van Studio Dijs om duidelijk te maken wat je van je gasten verwacht en wilt weten.
 

6. Dresscode: wat moeten de gasten aan op de bruiloft?

Het is belangrijk om je gasten te laten weten wat voor kleding ze moeten dragen op jullie grote dag. Zet daarom duidelijk op je kaart wat voor soort kleding ze aan moeten. Of het nu gaat om formele kleding, een beetje chique of lekker casual, geef je gasten de juiste hints zodat ze zich op hun gemak voelen. Doe dit op een leuke manier door de dresscode kaartjes voor de bruiloft van Studio Dijs.

Met deze tips en trucs ben je goed op weg naar het maken van de perfecte trouwuitnodiging. Onthoud dat de kleine dingen het verschil maken, dus zorg ervoor dat alles klopt voordat je ze laat afdrukken. En als je hulp nodig hebt, staan we bij Studio Dijs klaar om je te helpen bij het maken van een prachtige trouwkaart!
 

7. Deo Volente: is het afgekort D.V. of DV.?

Als je "Deo Volente" wilt afkorten op je trouwkaart, is het gebruikelijk om de afkorting als "D.V." te gebruiken. Deze afkorting komt voort uit het Latijnse "Deo Volente", wat "zo God het wil" betekent. "D.V." op je trouwkaart wordt vaak gebruikt om aan te geven dat het huwelijk onder voorbehoud is van Gods wil. Zorg er wel voor dat de afkorting correct wordt geplaatst en dat het past bij de stijl van je kaart.
 

8. Locatienamen: correct en duidelijk

Het vermelden van de locatie van je bruiloft is cruciaal op je trouwkaart, maar het correct spellen van de locatienamen is net zo belangrijk. Zorg ervoor dat je alle namen van locaties nauwkeurig controleert voordat je ze op je kaart plaatst. Dit voorkomt verwarring bij je gasten en helpt hen om gemakkelijk de weg te vinden naar jullie speciale dag.
 

9. Juiste data en tijden: dubbel controleren!

Niets is zo vervelend als het vermelden van de verkeerde datum of tijd op je trouwkaart. Voorkom dit door zorgvuldig de data en tijden te controleren voordat je ze opneemt in je ontwerp. Neem de tijd om alles dubbel te controleren en vraag eventueel een vriend of familielid om mee te kijken. Zo ben je er zeker van dat alle informatie correct is en je gasten op het juiste moment op de juiste plek zijn. Tip: gebruik de programmakaarten van Studio Dijs voor jullie dagplanning van de bruiloft. Zo zie je in 1 overzicht waar en hoe laat je verwacht wordt.
 

10. Let op persoonsnamen en familienamen

Last but not least, vergeet niet om aandacht te besteden aan de juiste spelling van persoonsnamen en familienamen op je trouwkaart. Het is belangrijk om elke naam correct weer te geven als een teken van respect en waardering naar je gasten toe. Neem de tijd om de namen zorgvuldig te controleren en voorkom zo onnodige fouten die de ervaring van je gasten kunnen beïnvloeden.

Met deze extra tips ben je goed voorbereid om fouten te vermijden en je trouwkaarten tot in de perfectie te ontwerpen. Onthoud dat kleine details een groot verschil kunnen maken, dus neem de tijd om alles zorgvuldig te controleren voordat je je kaarten laat afdrukken. Bij Studio Dijs staan we klaar om je te helpen bij het ontwerpen van jouw trouwkaart!